Tietoa meistä

Koulujen elokuvaviikolla koulujen oppilaat pääsevät näkemään elokuvan klassikoita, tekemään elokuvia työpajoissa ja käyttämään videokameraa oppimisen välineenä toiminnallisilla teematunneilla. Elokuva-aiheinen teemaviikko järjestetään vuosittain lokakuussa, mutta elokuvaviikon pedagogisen oppimisympäristön sisällöt ovat käytettävissä ympäri vuoden. Tutkimusmatka elokuvaan tapahtuu pääasiassa omassa koululuokassa oman opettajan johdolla ja tapahtuma on kaikille maksuton ja avoin. Viikon vastuuorganisaatio on oululainen Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI), Koulukino ry, IhmeFilmi ry sekä Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Tervetuloa mukaan seikkailuun osoitteessa www.elokuvaviikko.fi! Seuraavaa Koulujen elokuvaviikkoa vietetään 4.–10.10.2021.

Oppimiskokonaisuudet ja tehtävät

7–12-vuotiaat
90–180 min
Tulkitse ja tunnista Kuvatkaa pienryhmässä video, jossa esitätte tietyn tunteen vallassa olevaa ihmistä kolmessa eri tilanteessa. Tunnistavatko muu...