Polkuja medialukutaitoon vuosiluokilla 3-6 -videokoulutuksen tehtävät

Osaamisen kuvaukset työn tukena

Medialukutaito edustaa laaja-alaista osaamista, jonka edistämiseen perusopetuksen opetussuunnitelman (2014) ja perusteet velvoittavat.

Perusteiden mukaiset tavoitteet on ilmaistu valtakunnallisissa medialukutaidon kuvauksissa. Perusopetuksessa kyse on oppilaiden hyvän ja edistyneen osaamisen kuvauksista. Kuvaukset selkiyttävät medialukutaitoa ja siihen liittyviä perusteteksteissä ilmaistuja tavoitteita. Kuvaukset on jaoteltu kolmen pääalueen alle: median tulkinta ja arviointi, median tuottaminen ja toiminta mediaympäristöissä. Tutustu kuvauksiin täältä.

Tutustuessasi osaamisen kuvauksiin, pohdi seuraavia kysymyksiä:

• Mitä osaamisen kuvaukset ovat ja mikä niiden tavoitteena on?
  • Miten osaamisen kuvaukset voivat auttaa sinua omassa työssäsi?
  • Mitkä osaamisen kuvaukset ovat oman työsi kannalta keskeisimmät?
  • Kenen kanssa voit tehdä yhteistyötä kuvausten edistämisessä omassa työyhteisössäsi?
  • Kenen kanssa voit mahdollisesti tehdä yhteistyötä kuvausten edistämisessä oman työyhteisösi ulkopuolella?