Oi maamme! – lyhytelokuvia arkistofilmeistä

Tehtävässä tehdään omia lyhytelokuvia hyödyntämällä arkistojen aarteita. Tehtävä voidaan toteuttaa yksin, pareittain tai ryhmissä. Tehtävä soveltuu esimerkiksi nuorten parissa tehtävään mediakasvatukseen esimerkiksi kouluissa ja oppilaitoksissa, nuorisotaloilla tai kirjastoissa. Tehtävän toteuttaminen edellyttää videomateriaalin käsittelyssä tarvittavaa tekniikkaa, esimerkiksi editointiohjelmaa.

Tehkää arkistomateriaaleja hyödyntäen 1-8 minuuttisia lyhytelokuvia. Arkistomateriaalin käsittelyssä ja leikkaamisessa voitte käyttää vapaasti luovuutta: materiaalia saa käsitellä, tekstittää, dubata tai esimerkiksi animoida.

Tehtävä liittyy osaksi vuoden 2017 YLEn Oi maamme! –projektia. Projektista löydät lisätietoa Oi maamme! -verkkosivuilta: yle.fi/oimaamme. Sieltä löydät ohjeet, musiikit, tehosteäänet, ja myös materiaalipaketit. Sivuilla julkaistaan kuukausittain eri teemaisia arkistomateriaalipaketteja, joita voi hyödyntää omien lyhytelokuvien teossa.

Lopputulokset esille

Arkistomateriaalin julkaiseminen YouTubessa tai Facebookissa ei valitettavasti ole sallittua, mutta Areenasta voit jakaa valmiin tuotteen ystävillesi.

Osa 1

1
Arkistomateriaalit
Oi maamme! – lyhytelokuvia arkistofilmeistä