Poikkeustila

Hupsista...

Internet on kaatunut!

Jotain on tapahtunut, etkä pääse nettiin. Sosiaalinen media, verkkopankki, hakukoneet, uutissivustot ja iso osa musiikista, elokuvista ja peleistä ovat kaikki ulottumattomissasi! Voi ei, kuinka tästä selvitään?

Osallistu ihmiskokeeseen!

On eri asia tehdä ylläoleva lyhyt nettitesti, kuin heittäytyä vapaaehtoisesti kaksikymmentä vuotta ajassa taaksepäin. Kokeile montako tuntia sinä selviät ilman nettiä!

Tee näin

Mennessäsi nukkumaan, katso paljonko kello on ja sulje puhelimestasi Wifi-verkko ja mobiilitiedonsiirto. Älä käytä nettiä kokeilun aikana myöskään tietokoneella, pelikonsolilla, televisiolla ja muilla nettiin kytketyillä laitteilla. Puhelut ja tekstiviestit ovat #poikkeustila-kokeilun aikana sallittuja.

Tunnustele kuinka arki sujuu ilman nettiyhteyttä ja kun lopulta joudut syystä tai toisesta käyttämään nettiä, lähetä (julkinen) viesti Twitteriin, Instagrammin tai Facebookiin tagilla #poikkeustila ja sillä tuntimäärällä jonka selvisit ilman nettiä. Jos esimerkiksi suljit netin kello 21:00 ja tarkistit Whatsapp-viestit aamulla kello 9:00 olisi tuloksesi kokeilussa: #poikkeustila #12tuntia.

Kirjoita viestiisi myös mikä sai sinut palaamaan nettiin tai miltä tuntui selviytyä ilman nettiä.

Lataa selviytymispakkaus

Koulut, nuorisotalot, kirjastot ja työyhteisöt voivat valmistautua poikkeustilaan selvitymispakkauksella, joka sisältää tehtäviä, pelejä ja leikkejä joilla voi luoda kokonaisen #poikkeustila-päivän. Lataa alta selviytymispakkaus ja järjestä #poikkeustila-päivä omassa organisaatiossasi.

Mediataitoviikko 2016

Poikkeustila on osa vuoden 2016 Mediataitoviikkoa. Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen.

Mediataitoviikkoa vietetään ympäri maata aina helmikuun toisella viikolla erilaisten kampanjoiden, tempausten ja toimintojen merkeissä. Viikon aikana kouluissa, kirjastoissa, päiväkodeissa, nuorisotaloissa ja harrasteryhmissä käsitellään erilaisiin median ilmiöihin liittyviä aiheita ja kysymyksiä yhdessä lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Mediataitoviikolle tuotetuista materiaaleista ja kampanjoista saadaan vinkkejä myös koko vuoden mediakasvatustyöhön.

Tutustu Mediataitoviikkoon