Digital Storytelling: Extending the Potential for Struggling Writers

The article presents information about understanding and using digital technologies in the classroom to enhance the learning process. Some of the new literacies used in the classroom that require understanding include technological or computer literacy, visual literacy, media literacy, and information literacy. The article explains the value to students in creating digital stories, stories consisting of still images with a narrated soundtrack. An explanation of the use of digital stories to improve student writing is also presented.