Teaching with media and popular culture

The article explains how one group of secondary English preservice teachers were introduced to the idea of teaching with media. Students designed lessons around music texts along with video texts. The article surveys the history of teaching with film, radio and television in English courses. Students were enthusiastic about finding media texts to accompany their lessons and they were able to share their lessons and media artifacts with classmates, exchanging ideas and collaborating on subsequent projects involving teaching with media.