Music and its Place in the School Library

The article offers suggestions for using music in school libraries. The author suggests encouraging students to discover the musical traditions and instruments associated with their heritage and to research the social contributions made by musicians. Creating listening lists and developing a collection of recordings are also discussed. Particular focus is given to playing music in the library in order to expose students to various genres or to explore the connections between sound and visual imagery. Activities are suggested for using music in conjunction with book talks.