The Daily Show With Jon Stewart: Part 1

The article presents information on using "The Daily Show With Jon Stewart," a U.S. television program appearing on the Comedy Central channel, as a basis for lessons on critical media literacy. He explains that the "Daily Show" uses intelligence and humor to critique mainstream media and specifically political news on mainstream media. He explains the show's three-segment format, featuring a satire news update, parody news reports, and a daily interview, and he explains that an archive of these can be viewed on the show's website. For further information on the show's viewpoint, he refers to two interviews with Jon Stewart in which Stewart discusses media bias, the relationship between the media and the presidential administration, and his role as a public figure.