Learning in the Art Classroom: Making the Connection Between Research and Art

The article discusses the role of information literacy in the art classrooms in the U.S. It stresses the significance of collaboration among librarians and art educators to provide a more fluid connection between art assignments and library-based research and critical thinking skills for students. The characteristics of art students at Western Carolina University highlights how the teaching and visual arts are influenced by the use of information.