Beyond the Book: Literacy in the Digital Age

The article focuses on the transformation of information literacy that keeps evolving in the digital age. It notes that the use of computer and hop online broaden the digital literacy of children. According to the Information and Communication Technology (ICT) Literacy Panel, digital literacy is equated to the use of digital technology, communications tools, and networks to access, manage, and create information to function in a knowledge society. In 2009 American Library Association (ALA) Annual Conference in Chicago, ALA and the Children's Book Council presented the program "Multiple Literacies in the Library," in which it offers children with more and more information via mediums other than traditional print.