Highlighting Girls in Youth Media

The article focuses on the development of girls in youth media in the U.S. It notes that awareness of girls' development help teenage girls create stories and images empowering them. It suggests youth media educators to be aware that girls silence their ideas for belonging and support to share their stories and be equal with their male counterpart. Youth media practitioners can support the long-term development of the girls. It points out that all youth media programs may expand the leadership of the girls and the cultivation and showcase of their ideas.