Segregation Does Not End at the Lunch Counter

The article offers tips on how youth media educators help youth understand the use of media in telling their stories and end segregation in media. It suggests that youth and media teaching should be approached in the same way as a defense class is delivered to children. It advises educators to teach critical thinking first. It points out that storytelling should be taught to youth to empower them to find their own voices. The reinforcement of the practice of media messages and news should also be shown to youth through media literacy presentations.