Media Literacy A National Priority for a Changing World

The convergence of media and technology in a global culture is changing the way we learn about the world and challenging the very foundations of education. No longer is it enough to be able to read the printed word; children, youth, and adults need the ability to critically interpret the powerful images of a multimedia culture. Media literacy education provides a framework and a pedagogy for the new literacy needed for living, working, and citizenship in the 21st century. Moreover, it paves the way to mastering the skills required for lifelong learning in a constantly changing world.