Information Literacy Development in Malaysia: A Review

This paper traces the development of information literacy initiatives at the various levels within the Malaysian educational system. Information literacy has been embedded within the Malaysian educational system for some time. Information literacy means information skills delivered by the teachers at both the primary and secondary levels. Subsequently, information literacy competencies are further imparted to undergraduates and postgraduates by various academic libraries. The paper looks at the formulation of the National Information Technology Agenda and the initial emergence of information literacy initiatives within Malaysian society. Efforts are being made by various entities to create an information literate society in line with the government's aim of attaining Vision 2020 - the creation of a civil society whereby all citizens will be information literate and well-equipped as knowledge workers.