Traditional and Youth Media Education: Collaborating and Capitalizing on Digital Storytelling

The article offers information about Youth Media Project (YMP), an organization which teaches students with digital storytelling skills in Santa Fe, New Mexico. YMP offers a partnership model approach with a mixture of student-produced media, teacher training, community radio, required academic courses, and Internet. It establishes learning environments allowing non-traditional learners to discover production success with personal and social relevance. It nurtures the independence of each teacher collaboration approach.