Oma esittelevä video

Hot
M Updated
 
0.0 (0)
3462   0   0   0   0  

Tehtävä

Kohderyhmä
  • 13-15-vuotiaat
  • Yli 16-vuotiaat
  • Minä itse
Tavoite
  • Oma tuottaminen ja käyttötaidot
  • Viestintä ja vuorovaikutus
Tehtävän kesto
Odottaa käyttäjäarvioita
Avainsanat
  • Itseilmaisu
  • Kuvaaminen
  • Kuvakerronta
  • Mediataidot
  • Video
Lataa aineisto

Tehtävässä tuotetaan omia esitteleviä videoita joko videopostauksen tai videotutoriaalin muodossa. Tehtävä on jatkoa Esittelevät videot tutuksi –tehtävälle. Videot laajentavat ilmaisutapojen kirjoa esimerkiksi koulussa tai harrastusten parissa. Lisäksi vertaisten ohjaamiseen suunnatut videotutoriaalit kannustavat vastavuoroiseen oppimiseen. Kaiken kaikkiaan oman tuottamisen kautta avautuvat paremmin niin esteettiset, käytännölliset kuin sisällöllisetkin ulottuvuudet videoilmaisusta. Tehtävä liittyy Videovinkit –materiaaliin, jossa aihetta on esitelty tarkemmin.

Toiminta

1. Anna oppilaille vaihtoehdoksi tehdä koulutehtävä tai esitelmä kertomalla omasta aiheesta videopostauksen muodossa. Videolle tehtävät esitelmät on hyvä pitää suhteellisen lyhyinä (2-10 min), joten ota tämä huomioon miettiessäsi tehtävän soveltuvuutta videoitavaksi. Videolle voi kuvata esimerkiksi kirjaesitelmän, lauluesityksen, mielipiteen, oman kaupunginosan esittelyn tai kiitospuheen. Vinkki! Mielipidekirjoituksen tekemisestä videolle on olemassa oma oppimateriaali, joka soveltuu erityisesti äidinkielen ja yhteiskuntaopin tavoitteisiin. Tutustu oppimateriaaliin klikkaamalla tästä ja tarvittaessa sovella materiaalin vinkkejä omaan opetukseesi sopivaksi.

2. Ohjeista oppilaita tai ohjattavia tekemään opastava videotutoriaali jostakin oppiaineessa tai nuorten arjessa ajankohtaisesta aiheesta. Videotutoriaalin aiheen on hyvä olla riittävän konkreettinen ja helposti kuvattava. Vinkki! Tutoriaaleihin voi myös käyttää still-kuvia liikkuvan kuvan kanssa tai sijaan, jolloin voidaan esitellä vaikka jonkin palvelun tai sivuston toimivuutta. Huom! Jos videot ladataan katselua varten videopalveluun (esim. YouTube tai Vimeo), muistuta nuoria suojaamaan videot salasanoilla, jotta ne eivät heidän haluamattaan päädy julkisiksi ja kaikkien nähtäviksi. Esimerkiksi YouTubessa videoiden julkaisun asetuksiksi valitaan ”yksityinen” tai ”piilotettu”. Alle 13-vuotiaat eivät voi luoda omaa tiliä videopalveluihin. Katso lisää YouTuben ohjeista nuorille käyttäjille.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
Ratings
Käytettävyys
Ohjeistuksen selkeys ja ohjaamisen helppous.
Tavoitteellisuus
Kuinka hyvin tehtävä edistää tehtävässä mainittuja mediakasvatuksellisia tavoitteita.
Mielenkiintoisuus
Onnistuuko tehtävä pitämään yllä oppijien mielenkiinnon.
Comments

Tilaa painettuja esitteitä ilmaiseksi

Klikkaa kuvaa avataksesi tilauslomakkeen

Uudet tehtävät

uuden_vuosikymmenen_uutiset_2
Miten 20-luku alkoi sata vuotta sitten? Tutustu suomalaiseen elämään...
kirjapainopalikka2_1300x919_150res-768x1086
KIRJAPAINOPALIKKA YHDISTÄÄ PAINETUN SANAN HISTORIAN JA KUVATAITEEN ...
kumppanuus
Kuluttajalla on aina oikeus tietää, milloin häneen yritetään vaikuttaa...
Videosarja sananvapaudesta
Suomen PEN – Finlands PEN on vuonna 1928 perustettu kirjailijoiden...
Mielen kuvittajat
Katse on ihmisen yksi keskeisimmistä aisteista, joilla maailmaa havainnoidaan....