"Musta on siistii kun luut murskaantuu" - oppitunteja mediaväkivallasta yläkouluun

M Updated

0.0 (0)
2084   0   1   0   0
Musta on siistii.png

Tehtävä

13-15-vuotiaat
Tiedonhaku, tulkinta ja kriittisyys
Tehtävän kesto
Laajempi kokonaisuus
Avainsanat
  • Elokuva
  • Ikärajat
  • Keskustelu
  • Kuvakerronta
  • Mediakriittinen ajattelu
  • Mediakulttuurin muutos
  • Tehokeinot
  • Tunteet
  • Väkivalta
Lataa aineisto

Taikalamppu -verkoston tuottama "Musta on siistii kun luut murskaantuu" –menetelmäopas pyrkii herättämään keskustelua mediakulttuurin väkivaltaisista esityksistä ja avaamaan niiden merkityksiä. Oppaan avulla voi harjoittaa kriittistä ja visuaalista kuvanlukutaitoa sekä käsitellä ja pohtia mediaväkivaltaa. Mitä on mediaväkivalta ja miksi ihmiset haluavat katsoa väkivaltaa mediassa? Miten mediakulttuuri vaikuttaa omiin ajatuksiin ja näkökulmiin? Opas on suunnattu pääosin yläkoulun oppilaiden kanssa työskenteleville opettajille ja sisältää erimittaisia tehtäviä, joista voi rakentaa yhden tai useamman oppitunnin.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
Ratings
Käytettävyys
Ohjeistuksen selkeys ja ohjaamisen helppous.
Tavoitteellisuus
Kuinka hyvin tehtävä edistää tehtävässä mainittuja mediakasvatuksellisia tavoitteita.
Mielenkiintoisuus
Onnistuuko tehtävä pitämään yllä oppijien mielenkiinnon.