Saamen kielet ja kulttuurit tutuksi mediakasvatuksen menetelmin

• Kielikasvatus
  • Kulttuurikasvatus
Lataa aineisto

Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan tuottama pedagoginen aineisto Saamen kielen ja kulttuurin tukemiseksi mediakasvatuksellisin menetelmin.

Materiaalin ovat suunnitelleet, testanneet ja tuottaneet saamelaisen lastentarhanopettajakoulutuksen opiskelijat. Kyseessä on opetus- ja kulttuuriministeriön tukema saamen kielen, kulttuurin ja perinteisen tiedon huomioiva lisäkoulutus, jossa ovat mukana koltan-, inarin- ja pohjoissaamen kielet ja kulttuurit. Koulutuksessa hyödynnetään monipuolisesti etä- ja monimuoto-opetuksen mahdollisuuksia.

Mediataitoviikon materiaalit on tuotettu osana etäopetuksena toteutettua Digitaalinen media oppimisessa ja opetuksessa -opintojaksoa. Ne on suunniteltu toimimaan kahdessa tasossa: media on siinä sekä oppimisen väline että oppimisen kohde. Mediaa hyödynnetään saamen kielen ja kulttuurin tukemisessa ja vahvistamisessa. Koska jokainen materiaali sisältää myös lasten omaa mediatuottamista tai mediatekstien käsittelyä, voidaan tehtävin avulla tukea myös lasten medianlukutaitoa.

Tehtävistö sisältää muun muassa poromerkkejä opettavan kirjasen ja muistipelin, ohjeistuksen monimediaisten, kuvaa, ääntä, tekstiä ja videota sisältävien sanakirjojen tekemiseen, sekä Saamelaisalueen maantiedettä käsittelevän toiminnallisen lautapelin.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
Ratings
Käytettävyys
Ohjeistuksen selkeys ja ohjaamisen helppous.
Tavoitteellisuus
Kuinka hyvin tehtävä edistää tehtävässä mainittuja mediakasvatuksellisia tavoitteita.
Mielenkiintoisuus
Onnistuuko tehtävä pitämään yllä oppijien mielenkiinnon.