Seta on valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö, jonka tavoitteena on, että kaikki voisivat elää yhdenvertaisina riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta.

Media- ja viestintätieteellinen seura Mevi ry:n tehtävänä on edistää joukkoviestinnän ja median tutkimusta sekä tehdä sitä tunnetuksi tiedeyhteisössä ja sen ulkopuolella. Yhdistyksen näkyvintä toimintaa on Media & viestintä -lehden julkaiseminen (saatavilla avoimesti verkossa) sekä Median ja viestinnän tutkimuksen päivien järjestäminen. Yhdistyksessä on noin 300 jäsentä, joista suurin osa on Suomessa toimivia tutkijoita, toimittajia ja median ammattilaisia.

Galaxi on alakoululaisten oma ohjelma TV:ssä, verkossa ja somessa. Galaxin parissa lapsi voi turvallisesti katsella tv-ohjelmia ja osallistua ohjelman tekemiseen verkossa ja somessa, oppien medialukutaitoa sekä saaden mallia verkon käytöstavoista. ​Galaxia esitetään TV2:ssa la-su klo 9–10 ja videoita on katseltavissa myös YouTube-kanavalla.

Suomen PEN on vuonna 1928 perustettu kirjailijoiden kansainvälinen sananvapausjärjestö. Se on osa yli 100 maassa toimivaa PEN Internationalia. Peruskirjansa mukaisesti PEN puolustaa ja edistää kirjallisuutta sekä taiteen- ja ilmaisunvapautta kaikkialla maailmassa.

Helsingin Vanhassakaupungissa sijaitseva Tekniikan museo tallentaa, tulkitsee ja välittää yleisölle tekniikan ja teollisuuden menneisyyttä, nykypäivää ja tulevaisuutta. Se on innostava ja elämyksellinen kohtaamispaikka sekä luontainen oppimisympäristö, joka tarjoaa mahdollisuuksia monipuolistaa ja syventää eri sisältöjen opetusta. Mediakasvatus ei ole poikkeus. Näyttelyn tulkinnassa tänä päivänä tarvitaan monilukutaitoa. Erotatko sinä museon näkökulman kävijän tuottamasta sisällöstä?